Waarom uw heftruck onderhouden en keuren?

Laten wij beginnen waarom uw materieel gekeurd moet worden:

In de Arbo-wetgeving is vastgelegd dat het verplicht is om uw intern transport materieel (o.a. heftrucks)  jaarlijks te keuren. Deze keuring dient gedaan te worden door monteus die beschikken over de technische kennis van de heftruck.

Er moet onderscheid gemaakt worden tussen een onderhoudsbeurt en een veiligheidskeuring.
Deze kunnen wel gecombineerd worden, ook prijstechnisch is dit aantrekkelijk. Maar dit is niet de belangrijkste reden, het is niet voldoende om alleen de jaarlijkse keuring uit te voeren omdat de inzet, belasting en werkomstandigheden er aan bijdragen dat er preventief onderhouden uitgevoerd moet worden. Dit draagt bij aan de veiligheid van uw machine en verkleint de kans op storingen.

Dit brengt ons bij het preventief onderhoud:

Een heftruck is een hoogwaardig technisch product, dat vaak zwaar wordt belast in wisselende omstandigheden. Zonder regelmatig preventief onderhoud kunnen er onveilige situaties ontstaan op uw werkplek.

Maar ook de levensduur van een heftruck kan hierdoor met enkele jaren worden verlengd en wordt de kans op storing tot een minimum beperkt. Tevens vergroot het de veiligheid van uw heftruck en kan het leiden tot behoorlijke kostenbesparingen in de toekomst.

Omdat er op heftrucks echter speciale hydraulische systemen, transmissies en regelsystemen worden toegepast, is het raadzaam een onderhoudscontract voor uw machine af te sluiten.

De kosten voor preventief onderhoud verdient u dus terug in een hogere productiviteit en een hogere inruilprijs.

De onderhoudscyclus is afhankelijk van:

  1. uw inzet
  2. uw werkomstandigheden
  3. de belasting

In overleg met een van onze adviseurs kunt u bepalen wat voor uw situatie de beste oplossing is.

Met het oog de algemene veiligheid moet een heftruck dagelijks vóór gebruik worden geïnspecteerd. Gebruik de truck niet als er iets mis is!

Wilt u meer informatie of een advies op maat vul dan onderstaand formulier in. 
Contact formulier
Bedrijfsnaam :
Naam :
Telefoon :
E-mail :
Opmerking :
     
   


Koers Heftruck Service
Koers Heftruck Service
Koers Heftruck Service
Heftruck